Bug Run 2010

SOL PÅ SÖNDAGEN 
ÖVER MANTORP

Efter regn och storm kommer sol! Busväder i Bug Run-helgens inledning rådde inte på värmen som råder mellan VW-entusiaster. 
1 666 bilar och 5 934 personer kom till Mantorp Park.
Bug Run, som 2010 arrangerades för tjugosjunde året, får VW-entusiaster från hela norra Europa att styra mot Mantorp Park. Fredag lunch var det trots regn fullt på infartsvägen av glada och fest­sugna människor i alla åldrar, som kunde njuta av många fina bilar och god stämning över nationsgränserna. Deltagare från Norge, Finland, Danmark och Tyskland var först att slå ned tältpinnarna.

På Bug Run utnyttjas den stora motorbanan Mantorp till sitt yttersta. Lördagen är enligt traditionen särskilt inriktad på deltagarnas körning med sina egna VW.  Det fanns möjlighet för alla deltagare att köra på STCC-banan, och aldrig tidigare har den möjligheten varit så efterfrågad. Dessutom arrangerade VW GTi-klubben manöverprov, Volkswagen Racing Special, och det var populär Dyno Show, gratis effekttest på rullande landsväg.

Hela eftermiddagen gick det också att prova på ett par riktiga åkupplevelser med racingförare på banan i Volkswagen Performance Tour och VW Beetle Racing. Efter det väntade Mantorpstrippen på de deltagare som ville prova dragracing, men stark motvind i stormbyar gjorde att körningen måste begränsas. När det sedan började regna sköts körningen till söndag.

Söndagen startade tidigt i sol med ett myller av aktiviteter. Helgens huvudattraktion är söndagens stora utställning, där en internationell expertjury från olika VW-klubbar korade Skandinavens finaste folkvagnar. Bug Run har vuxit och vuxit i många år nu och nu är i stort sett varje utrymme utnyttjat på Bug Run.

Körningen på strippen blev sedan intensiv och Bugsprint-tävlingen bjöd på tätare och tuffare race än på många år.

Helgen avslutades med den stora prisutdelningen i sol och riktig sommarhetta, innan det var dags att rulla hemåt.

Välkomna åter 2011: 10-11-12 juni ses vi igen!

/Bugrunners