Bug Run 2011: Nära nytt rekord!

Bug Run fortsätter att växa och var nära att slå deltagarrekordet, när 1 741 bilar och nästan 6 000 personer kom till Mantorp Park i helgen. Deltagarantalet är en tangering av det tre år gamla rekordet från 25-årsjubileet.

11miss2

Bug Run, som i år arrangerades för tjugoåttonde året, får VW-entusiaster från hela norra Europa att styra mot Mantorp Park. Fredag lunch var det – som varje år – fullt på infartsvägen av glada och fest­sugna människor i alla åldrar, som kunde njuta av många fina bilar och god stämning över nationsgränserna. Deltagare från Norge, Finland, Danmark och Tyskland var först att slå ned tältpinnarna. Sedan fortsatte deltagarna att rulla in under hela helgen i en strid ström.

På Bug Run utnyttjas den stora motorbanan Mantorp till sitt yttersta. Lördagen är enligt traditionen särskilt inriktad på deltagarnas körning med sina egna VW.  Det fanns möjlighet för alla deltagare att köra på STCC-banan, och aldrig tidigare har den möjligheten varit så efterfrågad. Dessutom arrangerade VW GTi-klubben manöverprov, Volkswagen Racing Special, och det var populär Dyno Show, gratis effekttest på rullande landsväg.

Hela dagen gick det också att prova på ett par riktiga åkupplevelser med racingförare på banan i VW Beetle Racing. Efter det väntade Mantorpstrippen på de deltagare som ville prova dragracing.

Söndagen startade tidigt i sol med ett myller av aktiviteter. Helgens huvudattraktion är söndagens stora utställning, där en internationell expertjury från olika VW-klubbar korade Skandinavens finaste folkvagnar. Bug Run har vuxit och vuxit i många år nu och nu är i stort sett varje utrymme utnyttjat på Bug Run.

Körningen på strippen vidtog sedan och Bugsprint-tävlingen bjöd på täta och tuffa race. Helgen avslutades med tårta och den stora prisutdelningen i riktig sommarhetta, innan det var dags att rulla hemåt.

Tre tydliga trender kan urskiljas i myllret av bilar och människor på årets träff:
•    Antalet finska deltagare ökade kraftigt i år.
•    Den just nu populäraste byggstilen är det som kallas ”tyskstuk”, där en vattenkyld VW sänks och förses med små hjul som sticker utanför skärmarna.
•    Sist, men inte minst, den trendigaste lackfärgen just nu är brunt.

11passat

Nästa Bug Run arrangeras 8–9–10 juni 2012.
DON’T YOU DARE MISS IT.

11tarta

/Bugrunners