VW-picknick 2012

Stockholm V-Dubs bjöd som alltid generöst på kaffe med tilltugg, allt medan det duggade lite lätt lördag 12 maj 2012. Trots den stundtals höga luftfuktigheten  var det många som luftade sina fina VW i gröngräset.

Träffens finaste bil utsågs av juryn från V-Dubs och glad vinnare blev Dag Jonsson från Sollentuna. Han är styrelsemedlem i VWHK och har ägt sin fina 57:a i fyra år. Han är tredje ägare till bilen, som bara gått 6 500 mil.

– Senaste fyndet till bilen är en blomvas från Tradera, berättar Dag nöjt och säger också att han gjort lite småfix med bilen, ”mest för att det var roligt”.

Det handlar om nya däck med vita sidor, renovering av bromsar och stötdämpare. Det har blivit nya fotsteg och värmekammare också. Bilen var i bra skick när han köpte den, med fin klädsel som möjligen kan ha förbättrats av första ägaren, en sömmerska som inte kan ha kört mycket under de mer än 20 år som hon ägde bilen.

Planer för sommaren är förstås att åka på lite träffar och njuta av bilen.

Grattis till priset för Finaste bil på årets picknick, Dag!

Ett annat pris fick hastigt och lustigt instiftas när det blev känt att picknicken hade långväga besök. Åke och Heli Mether från Turenki i Finland hade åkt ända till Stockholm enbart för att delta i picknicken. De fick ett improviserat Long distance-pris för det uppskattade besöket och berättade skrattande att de var först på plan på morgonen:

– Kl 06.20 var vi här i morse, sa Åke och sa att de tänkte vara sist från träffen på eftermiddagen också, eftersom de hade gott om tid innan färjan gick hem igen.

Deras 63:a looker rullar fint med nya åkmotorn som Åke lagt i, en 1835 cc. I övrigt har han bytt hjul och satt på t-bars i fronten på äkta callook-manér. Bilen dynotestades i höstas och lämnade 110 hk, en perfekt bil att åka på långturer i.

Tack för besöket, Åke och Heli, säger vi! Välkomna tillbaka!

Tack Stockholm V-Dubs för pris och fika och regnskydd när det behövdes. Och välkomna tillbaka, alla övriga picknickbesökare, det var trevligt att ses!

/Bugrunners