VW-picknick 2013

VW-picknicken lördag den 11 maj 2013 blev en riktig toppendag, med strålande försommarsol och många picknickfiltar intill bilarna i gröngräset!

Picknicken är en träff i gröngräset som välkomnar alla modeller av VW, såväl vattenkylda som luftkylda. Senast räknades ett hundratal bilar in och rekordmånga stannade kvar under hela picknicken och njöt av det fina vädret. Vi är särskilt glada för att sex bilar hade rest ända från Helsingfors enkom för att delta i den här vårträffen och hälsar dem välkomna tillbaka!

Djurgårdsförvaltningen var generösa och öppnade bommen till den normalt avstängda långa raksträckan ned mot Kaknästornet. Det var välkommet, för annars hade det blivit oerhört trångt uppe vid Borgen. Nu fanns det gott om plats att ta fram campingstolar och fika.

Både vattenkylda och luftkylda bilar möttes och njöt av solen, VWHK sålde veteranhistoriska nödvändigheter och Stockholm V-dubs ordnade lotteri och bjöd på fika. Juryn från V-dubs utsåg också traditionsenligt träffens finaste bil.

DSC_0414

Runar Berglund från Mariehamn på Åland blev den lycklige vinnaren av priset för träffens finaste bil för sin välrenoverade typ 1 1965.

Runar berättar om bilen, som gått i arv från hans far:

– Min far köpte bilen 19 juni 1965 och jag föddes den 1 september samma år, så jag har åkt i den redan som baby. Han körde den i daglig trafik till november 1999, då den ställdes undan. Jag fick ärva den i november 2010 och bestämde mig för att renovera den. Jag blev, med mycket hjälp av en kompis, klar i augusti 2011. Det handlar om nya framskärmar, ny lack och omsydd inredning. Men det var inte mycket rost på den, den hade ju stått inne på vintrarna.

65:an har gått 14 000 mil och behövde också en motorrenovering. Runar visar ett fotoalbum med hela renoveringsarbetet dokumenterat i bilder.

Hans planer för sommaren är att åka på så många träffar som möjligt, och en sak är klar: han ska behålla bilen.

DSC_0465DSC_0386DSC_0427DSC_0390DSC_0397DSC_0464DSC_0433DSC_0459

Stort grattis, Runar! Och tack för en trevlig dag i skön sol, alla VWänner!

/Bugrunners