Bug Run 2013 – 30-årsjubileet!

lagsta13

Det blev ett helt makalöst 30-årsjubileum i juni 2013, när VW-entusiaster från hela norra Europa styrde mot Mantorp Park.

Anläggningen öppnade redan på torsdagskvällen och då hade några köat utanför sedan tisdagen. Torsdag lunch var det rekordmånga besökare på parkeringen, glada och fest­sugna människor i alla åldrar, som kunde njuta av många fina bilar och god stämning över nationsgränserna – nästan ett evenemang i sig.

På Bug Run utnyttjas den stora motorbanan Mantorp till sitt yttersta. Nytt under fredagen var en hel eftermiddag med deltagarnas egen bankörning på STCC-banan, en efterlängtad möjlighet att sträcka ut. På kvällen var det redan många tält och husvagnar på den nya partycampingen och bilarna fortsatte att rulla in hela natten.

Bankörningen fortsatte sedan större delen av lördagen, då VW GTi-klubben också arrangerade manöverprov, Volkswagen Racing Special, och det var populär Dyno Show, gratis effekttest på rullande landsväg. Sist under lördagseftermiddagen öppnade Mantorpstrippen för dem som ville testa dragracing och läktarna var fyllda.

Söndagen startade tidigt i sol med ett myller av aktiviteter. Helgens huvudattraktion var söndagens stora utställning, där en internationell expertjury från olika VW-klubbar korade Skandinavens finaste folkvagnar. Bug Run har vuxit och vuxit i många år nu och nu är i stort sett varje utrymme utnyttjat på Bug Run.

Söndagseftermiddagens Bugsprint-tävling bjöd på ett par riktigt täta race innan helgen avslutades med tårta och den stora prisutdelningen.

Nästa Bug Run är arrangeras 6–7–8 juni 2014.

BUG RUN 2013 THE OFFICIAL MOVIE

Ett smakprov på hur det såg ut. Skön stämning, eller hur?!

/Bugrunners