Guiden till en perfekt Bug Run-helg

Sommaren har bara börjat, solen steker – och det är långhelg! Som upplagt för en biltur med polarna, lite camping & mycket party!

DSC_0205

Vad säger du? Har du aldrig varit på Bug Run?!

Jamen, då ska vi gå igenom de mest elementära kunskaperna du behöver ha. Det är lätt! Varsågod, här är:

DEN KOMPLETTA GUIDEN TILL BUG RUN!

DSC_0745

1. TRANSPORT. Om du äger en VW kör du den mot Mantorp Park. Om inte: a) lifta med en kompis, b) tåg eller buss går också, c) i värsta fall: cykla!

2. VÄNNER. Ta med alla trevliga du känner. Aha – ändå ensam? Inte länge till, här finns redan tusentals blivande kompisar, så starta själv. Du kan hänga på någon av karavanerna, så har du fått nya polare redan innan ni hunnit fram.

3. TÄLT. Enmans eller partystuket, allt går. Till och med att sova i eller under bilen – och har du en buss är det rena lyxlivet. Men söndag morgon är du glad om du kom ihåg sovsäck och liggunderlag också…

4. NÄRING. Ja, så var det där med dryck… Kaffe, saft, öl – mycket att välja på. Kafeterian är öppen hela dagarna på Mantorp Park, Statoil-macken har öppet dygnet runt, vid scentältet är det full fart hela fredags- och lördagskvällen. Men vad du gör – ställ inte mjölken i solen hela dagen, den smakar så konstigt då…

Och att äta: grillat är nummer ett på campingtoppen. I nödfall: kall grillkorv går också ned.

5. KLÄDER. Inga problem om du åker VW-buss, då kan du ta med hela garderoben. Minimum: a) en varm tröja/jacka (sovsäcken kan komma bort – och vi är trots allt i Sverige…), b) solglasögon (bra efter lördagskvällen), c) skor (barfota OK, men racingen kräver skor).

6. TVÄTT-GREJOR. Handduk är bra efter duschen (OBS! var snabbt uppe så kanske du t o m får varmvatten…), en egen tandborste är ju alltid trevligt på morgonen, tvål – så luktar du gott också.  Det ökar chanserna till nya bekantskaper avsevärt. Och det viktigaste av allt: EGEN TOA-RULLE. Eller ta med två och ge bort en, så får du en vän för livet.

7. SOLSKYDD. Många har gjort svidande erfarenheter under de tidigare 29 åren. Du vet också hur det känns, om du tänker efter.

8. FICKLAMPA. Bra att ha, så du hittar hem på natten – eller vart du nu ska sova. Glöm bara inte: om du har ficklampan tänd i tältet ser ALLA utanför vad du gör…

9. VATTEN. Ja, fundera på saken: du har varit ute hela dagen, festat hela kvällen, dansat och skrålat med nyfunna vänner halva natten, vaknat i tält med morgonsolen brännande på duken. Kanske är det ingen dum idé att ta med ett par liter? Kan ju också användas för snabbtvätt och -kaffe. OBS! Ta bara rätt dunk, så inte grannens avslagna grogg står närmast.

10. Just det, ENERGIDRYCK. Satsa på att vara pigg från start, så du klarar den där extra hundradelen i tid.

11. KAMERA. Så kan du se efteråt vad som hände – om du är osäker.

12. EXTRA PENGAR. Just din bildel kanske ligger där och väntar på privatmarknaden eller i en företagsmonter. Ett råd: slå till direkt!

13. STARTKABLAR OCH BOGSERLINA. Var lite schysst och hjälp grannen, som har bjudit på dansmusik hela natten.

SÅDÄR, det var väl inget svårt? Ha det så kul!

DSC_0216

/Bugrunners