Spännande mat på Bug Run Classic

Det har varit klart länge att du kan välja mellan mexikanskt, italienskt, svenskt och portugisisk mat på Bug Run Classic.

Heta Köket kommer tillbaka med fantastiska mexikanska hemlagade rätter, flera av dem gjorda av William Hampton Coleman efter hans egen mormors matlagningstips. Det handlar lika mycket om fräsch gatumat från Mexico City som mormors bästa mexikanska familjerecept. Läs mer här.

NY Jeffrey’s Food Truck serverar italienska smörgåsar och rätter som resultat av en blandning av traditionell italienskt mat och latinamerikanska gaturätter – kryddig, smakrik och modernt. Latinska burgare, sandwiches, panino och pasta står på menyn bland annat. De var med på Bug Run Picknick på Gärdet i maj (bilden nedan). Läs mer här.

NY Kantarellkungen lagar mat där allt handlar om skogens guld – kantarellerna går som en röd tråd genom rätterna. Kantarelltoast med Västerbottenost är en av höjdarna, men för en finsmakare som gillar svenskt går det att hitta mycket mer, som högrevsburgare med bacon och kantareller. Läs mer här.

NY PM Pires startade sommaren 2015 av far och son, Paulo och Marcus Pires. Deras ambition är att förmedla den portugisiska matkulturen till det svenska folket. Resultatet blev en foodtruck där de i dag serverar mat präglad av det genuint portugisiska köket med en egen twist. De vann titeln ”Bästa kreativa rätt” på Nordiska mästerskapen i food truck 2015. Läs mer här.

DSC_1844