Bugsprint Series 2019

Han är vinnare av Bugsprint Series 2019

Team Lundgren gjorde det igen, vann Bugsprint Series även 2019! Efter fjärde deltävlingen på SCC på Gardermoen i Norge står Magnus Lundgren som slutsegrare med ointagliga 425 poäng!

När hela säsongen körts i Bugsprint Series kan vi dela ut priset till 2019 års vinnare till Magnus Lundgren, som får lägga det till raden på sin prishylla hemma i Hörby. Han har pressat och förfinat körningen i klassen Naturally Aspirated under hela sommaren, enligt teamets enträgna detaljplan.

– Det har gått bra, även om vi velat köra fortare. Men vi har kört på de träffar som vi velat och det har varit stabilt, säger Magnus Lundgren när han tar emot 2019 års pris, en polerad avgjutning av en fin ventilkåpa för VW.

Fortfarande gäckar honom fortfarande den första 9-sekunderskörningen med teamets VW typ 1200 1959 med sugmotor, en oxy-boxer på 2789 cc, något som vi alla hade hoppats på i Tierp. Och det är så nära, så nära. Fortfarande gäller ett personbästa på 10,08 sek och 211 km på Tierpstrippen i augusti förra året. Vid årets Bug Run Classic fick vi som bäst se 10,19 sek och 210 km. På SCC var teamet snabbast i NA med 10,37 sek och 200 km i slutfart.

– Inför i år hade vi ny kam och nya cylindrar. Vår förhoppning var att det skulle ge lite till, men också för att det var dags för en renovering.

Sommarens sista repa slutade med att en vipparm gick av precis vid mållinjen på Gardermoen-strippen.

– Där hände det något, tänkte jag, säger Magnus. Motorn gick bara på tre cylindrar uppe vid mål och när jag släppte gasen tvärdog den.

Nu är nytt vippställ beställt inför nästa säsong och allt ska ses över. Det blir nya däck också. Kanske är det de små detaljerna som kan ge en 9:a nästa år!?

Magnus Lundgren tar emot priset från Johan Grape i Bugrunners.

Världsbästatid från Niklas Haglund

Men det var fler som körde fort i Tierp. Det blev rent av en världsbästatid på Bug Run Classic när Niklas Haglund körde 8,893 sekunder/247,7 km i Supercharged på Tierps perfekt preparerade dragstrip.

Niklas kom till banan med ett personbästa på 9,28 sekunder och 236 km, satt på Bug Run Classic för ett år sedan. Nu kom resultaten slag i slag, först 9,079 sekunder och sedan i Supercharged-finalen den helt osannolika 8,893-repan! Snabbare har ingen i världen åkt med en 1641-cc motor.

Men ingen ska påstå att det gick lätt. På fredagen rensade han pinjong och kronhjul så på kvällen fick han åka hem till Västerås för att sätta upp nytt. Och på lördagen måste han byta drivaxel.
Så det var särskilt imponerande att han gick på fullt i solorepan i finalen.

Tävlingarna 2019

7–9 juni Bug Run #36, Mantorp Park

5–7 juli Volksmeet #5, Sundsvall Raceway

2–3 aug Bug Run Classic #9, Tierp Arena

16–18 aug SCC, Gardermoen Raceway, NORGE

I år ingår alltså fyra tävlingar i serien. Det sämsta resultatet kan räknas bort, så att resultat från tre tävlingar räknas.

Klasser i serien

1. SUPERCHARGED (SC). Luftkylt med turbo och/eller kompressor, valfria däck.

2. NATURALLY ASPIRATED (NA). Luftkylt med förgasare eller insprutning, valfria däck.

POÄNGSYSTEM
På varje deltävling summeras poäng i båda klasserna turbo och sugmotor. Poängen förs sedan samman i en gemensam serietabell till nästa tävling efter följande upplägg:

Första kvaltid, godkänt försök 10 poäng
Snabbaste kvaltid i klassen 25 poäng
Low ET i klassen 25 poäng
Top Speed i klassen 15 poäng
Runner up i final 75 poäng
Vinnare i final 100 poäng

Turbobilar och sugmotorbilar har alltså lika stora möjligheter att samla poäng. Ett ekipage blir vinnare!

Så här har det gått hittills i år:

De senaste åren har Team Magnus Lundgren från Hörby vunnit serien efter att ha kört otaliga personbästa och gjort ständiga förbättringar med sin VW typ 1200 1959 med oxy-boxer på 2789 cc. Teamet inledde sin segersvit med att komma tvåa under 2012 och 2013. Sedan 2014 har de prenumererat på topplatsen i serien – och så även i år!

Ett varmt grattis till teamet, som med enträget och oförtrutet arbete förbättrat sin prestanda hela tiden: segrare 2014, 2015, 2017, 2018 och nu 2019!

Till dem och alla andra som gillar dragracing med VW säger vi: Välkomna åter 2020!

/Bugrunners

Information

Officiell sida för Bugrunners/VW Motorsport Club. Nordens största VW-träffar, av entusiaster, för entusiaster!

Bug Run Picknick välkomnar Volkswagenmodeller från alla år.

Bug Run är den Stora träffen, öppen för alla VW från 1949–2020.

Bug Run Classic arrangeras för tionde året 2020 och Aircooled Only gäller här.

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Följ oss på Instagram!