Charlie Karlssons vassa Golf mk2 G60

”Planen är att njuta
– men först ny lack”

Den som i dag ser Charlie Karlssons VW Golf mk2 G60 1990 kanske har lite svårt att fatta att den egentligen skulle stått utställd på Elmia och Bilsport & Custom Motor just i påskhelgen. Faktum är att den nu är nedplockad i delar och på väg till lack.

Charlie Karlsson bor Slöinge en bit utanför Falkenberg på västkusten.

– Jag hade ju planerat för både Elmia och Bug Run, men nu vet jag inte alls vad som kommer att hända. Det jag vet är att bilen ska vara klar i maj. Den hade en liten spricka i framrutan…

Varför inte en hellackering – kanske lite drastisk operation för bara ett rutbyte, men Charlie passade på.

– Den blir briljantsvart som förut. Och jag har kontakt med en duktig lackerare i Vessigebro.

Men det är svårt att få tag i en framruta till G60. Det var bara den och Golf Rallye som hade limmad framruta.

Charlie köpte bilen för sex år sedan i Stockholm. Han är lite osäker om bakgrunden på den. Men den var i väldigt fint skick. Bara 5 800 mil på mätaren och inredningen som ny.

– Det här var ju värsting-Golfen på den tiden. Med en åtta ventilare kompressormatad motor hade den ju mer hästar än de rena GTI-erna.

Charlie säger själv att han är noga med detaljer och det hörs när han berättar om vad han gjort med bilen. Ljudsystemet kommer från AutoStudio med Alpine huvudenhet.

– Jag hade gjort en del själv och hittat en del ovanliga saker, som Digifize, digitala hastighetsmätare, större bromsar, schyssta fälgar. Jag hade också hittat en Recaro inredning, men det var mushål i den. Jag lämnade bara in framstolarna till Tapetseraren i Köinge. Vi hittade tyvärr inte likadant skinn som det var i resten i bilen.

– Vi valde att klä stolarna i två toner grått skinn. Men sen valde jag att göra så med resten av inredningen, så jag sålde den andra. Tapetseraren avled tyvärr strax efter han gjorde klart min inredning. De var en tuff tid för honom på slutet. Jag bygger även klart bilen för hans skull också.
– Så var det luft på den också, men jag sålde det systemet och tänkte att jag skaffar mig ett bättre längre fram. Nu sitter det vanliga coilovers från KW på den.

Charlie har också köpt en röd Golf Rallye som han bara ska njuta av i år, eftersom den redan är färdig. Den hade det mesta av värstingprylarna som han skulle ha på sin svarta G60, så egentligen var planen i år att bara göra klart G60:n till olika träffar.

Nu vill han egentligen bara göra den så mycket original som möjligt, för att behålla värdet i den. Inte så extremt.

I övrigt är det original ok och Bremboskivor på den nu.

– Jag tänker ta den på bilträffar. Det är alltid trevligt när folk uppskattar vad man gjort.

Han avslöjar också att han bestämt sig om fälgar:

– Det blir BBS RS som är lackade i samma svarta som bilen.

Var får han då sin inspiration?

– Jag läser ofta VW Performance och tittar gärna på Youtube på det mesta som är sänkt och har breda fälgar, säger Charlie. Men det är viktigt att skicket är bra, ända in i minsta detalj.

Information

Nordens största VW-träffar, av entusiaster, för entusiaster!

Bug Run Picknick välkomnar Volkswagenmodeller från alla år.

Bug Run är den Stora träffen, öppen för alla VW från 1949–2020.

Bug Run Classic arrangeras för tionde året 2020 och Aircooled Only gäller här.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Följ oss på Instagram!