Jonas Stridbecks grymma street racer

”Jag hoppas på ett papper
där det står 160 hästar!”

Under Bug Run Classic 2019 gick folk i en strid ström bort mot en särskild plats på den stora utställningsplanen. Där premiärvisade Jonas Stridbeck från Grillby sin nybyggda VW 62:a.

Det här är ett av de vildaste byggen vi sett på länge.

– Jag köpte bilen i Borås 2013 och jag hann bara hem innan karossen var av, redan dagen efter. Jag planerade för helrenovering och tänkte börja med att pulverlacka chassit.

Karossen var frisk, förutom något enstaka litet hål. Någon som ägt bilen tidigare hade varit intresserad av den. Nu hade Jonas hittat den på en firma. Den saknade soltak, men det gick förstås att fixa.

62:an är tänkt som en gatbil och ska besiktigas så snart som möjligt. Den är i princip klar. Men först ska den provas i bromsbänk.

– Jag hoppas att allt är juste och funkar som det ska. Och jag hoppas på ett papper där det står 160 hästar!

Att komma dit har tagit några år. Mest har det handlat om väntan på motorn. Och det har periodvis varit rätt påfrestande, förstår man när Jonas berättar.

– Jag köpte ny framvagn med skivbromsar från Aircooled VW Parts i USA. Plus en växellåda från KCR Transmissions. Och så var det turbomotorn från LowBugget. Det tog tre år från beställning tills att motorn stod i garaget.

Han suckar lite uppgivet.

– Men det var ingen blåsning. Det tog bara så lång tid. Jag fick en lista på alla namn som var före mig i kön och jag såg dem få sina leveranser i precis rätt ordning. Varenda namn stämde.

Jonas bygge är tydligt inspirerat av hans första VW. 1986 såg han, 17 år gammal, en bil till salu som han verkligen ville ha – en svensk ikon: racefolkan ”Snövit”, byggd av Hazze Lindholm i Stockholm.

– Den var tyvärr såld. Men Hazze sa: jag har en annan bil som du kanske är intresserad av.

Och den blev det.

En svart VW byggd för street race, en 64:a med kromade lykthus, röd bur och röd inredning. Den hade precis allt Jonas ville ha.

Han köpte en motor med IDA 48-förgasare och det blev en riktigt rolig bil.

– Den var jättehärlig! Jag åkte några år med den, men så småningom sålde jag den till Enköping, där den finns nu. Jag ångrade mig senare och försökte köpa tillbaka den, men den var inte till salu.

Vad göra? Efter många utvikningar med motorcyklar och V8 blev det att bygga en ny VW igen. För den första från 1980-talet gick inte att glömma.

– Därför är den här också svart med röd inredning, säger Jonas.

Han hade tänkt att den skulle få premiär på Bug Run Picknick på Gärdet för ett år sedan, men…

– Det sket sig. Jag fick ett motorhaveri, ett vevlager mot svänghjulet. Tvärstopp. Motorn gick inte att dra runt. Och mycket kan jag, men jag ville ändå ha någon som kan motorer. Så jag tog hjälp av Anders Fridh.

Kanske var axialspelet för tajt eller också kan det ha handlat om för högt oljetryck, Jonas vet inte. Men till Bug Run Classic 2019 var den klar för premiärvisning, till sist.

Och det blev rätt bra premiär; han fick pris som en av träffens ”topp fem”.

En annan sak som tagit extra tid är fälgarna, som han har kämpat länge med att få precis som han vill.

– Det är inte kortade axlar, utan jag ville ha 6 tum breda Weld Racing-fälgar. Det finns inte att köpa, men 10 tum finns. Jag försökte få dem att göra 6 tum, men det gick inte.

Men det går att köpa ytter- och innerbana, så problemet löstes när Fälgfixarna tog sig an jobbet.

– Jag har testat andra fälgar, men alltid kommit tillbaka till de här.

På det hela taget tycker ändå Jonas att projektet fungerat:

– Det har fått ta sex år och jag har lärt mig mycket. Hur jag ska tänka annorlunda ”nästa gång”.

– Det är helheten som varit rolig. Men nu vill jag bara köra den i bromsbänk och göra bullerprov till Bilprovningen. För jag vill verkligen ut i år, ut och åka på vägarna.

Information

Nordens största VW-träffar, av entusiaster, för entusiaster!

Bug Run Picknick välkomnar Volkswagenmodeller från alla år.

Bug Run är den Stora träffen, öppen för alla VW från 1949–2020.

Bug Run Classic arrangeras för tionde året 2020 och Aircooled Only gäller här.

Instagram

Instagram did not return a 200.

Följ oss på Instagram!