BIG BUG RUN FUN PÅ MANTORP 7-8-9 JUNI!

All information finns under Meny

Klicka på menyn längst upp till vänster. Då kallar du fram flikarna, som visar info om tidsscheman, priser och all körning, marknad, medåkning, utställning och allt annat som händer på Mantorp Park.

Förboka nya t-shirten!

Nu har t-shirtarna äntligen kommit och förbokningen av t-shirts och kepsar kan till sist öppna! Du köper både t-shirts och kepsar på plats i Informationen på Mantorp, röda dörren i stora NGK-huset. Förbokningen hittar du här!

John music på scenen

Är det här vi ser en ny DJ-stjärna födas? På lördagskvällen spelar 18-årige John från Ekeby, Skåne, på scenen i Kurvancampingenpå Bug Run. John har tidigare spelat på Swedish Invasion Helsingør, Slagthuset och Klubb 11 i Malmö, Tages Nattklubb i Landskrona, Björksäter i Hässleholm och Grand Hotel i Kristianstad. Se – och hör – honom från kl 21 lördag kväll på Mantorp Park.

Ett smakprov: https://soundcloud.com/john-music-sweden

Bankörning – så mycket du orkar

Det är hos Volkswagen Club Sweden du ska anmäla dig om du vill testa din egen bil på racingbanan under Bug Run. Klubbens monter finns i stora bandepån, så gå dit och anmäl dig.

Hjälm och handskar måste du ha, långärmad klädsel och bra skor, så ta med hemifrån. Sedan görs en säkerhetskoll på bilen, för att se att du har bromsar så det räcker, till exempel. En kort instruktion om flaggor, sedan är det bara att ställa sig i kö.

Bankörningen startar redan på fredag kl 12, så besiktiga bilen tidigt för att utnyttja tiden på banan maximalt!

Kan eller vill du inte köra själv kan du få skjuts av Niclas Oskarsson och Hasse Wassberg från Volkswagen Sverige, eller Tony ”TOCA” Johansson från Volkswagen Stockholm Smista och Stertman, som tar med tre riktigt vassa bilar och bjuder på medåkning samtidigt som bankörningen.

Speciellt för Amarok-ägare

Vi öppnar Mantorp Parks off road-bana, så det är inte bara på asfalt man kan få provköra sin bil på Bug Run i år. Off road-slingan är öppen både lördag och söndag för testkörning för Amarok-ägare. Fri körning genom i skogsdungarna, men se upp för tält och campare!

Trångt på gamla E4

Vätternrundan kör cykelarrangemang på gamla riksettan/gamla E4 mellan Ödeshög och Väderstad i Östergötland samtidigt som Bug Run pågår.
Arrangörerna vädjar till alla på väg till och från Bug Run att åka E4 i stället.
Framkomligheten på den gamla vägen är begränsad och fler bilar där försämrar säkerheten för alla, inte minst cyklisterna.
Så välj E4 i stället!

 

Gratis marknadsplats

Försäljningsplatserna på privatmarknaden på Bug Run kostar inget utöver entrékostnaden.
Det går inte att förboka plats, utan det är först till kvarn som gäller. Marknadsplatserna är 4 meter djupa på hårt grusunderlag. Välkommen att sälja – och fynda!
Privatmarknaden gäller endast privatpersoner. Om du har företag ska du kontakta oss för en företagsplats i stället.

Minibilar ställs ut

Välkomna att ta med era minibilar till Bug Run! Det blir en specialutställning på söndag 9 juni för alla barn med minibilar.
Platsen är framför depåhuset intill Volkswagen Sveriges monter. Bilarna bedöms av samma expertjury som de stora bilarna. Prisutdelningen blir första av allt på scenen, på söndagen kl 15.

Gratis Dyno Test

Nu är det rätt många år som Markus Maxe kört stenhårt Dyno Test på rullande landsvägen på Bug Run. Det kostar ingenting och du behöver inte föranmäla dig. För att testa hämtar du bara en kölapp i informationen på Mantorp. Det är den röda dörren i stora NGK-huset, där du också kan köpa t-shirt.

Finland leder hittills Dyno-ligan, vi får se vem som har högsta effekten i år!

Häftigaste medåkningen – ever!

I år har vi riktigt grymt uppställ på medåkningen.

Eller vad sägs om Golf GTI TCR – två stycken! – en av dem Stertmans superpreppade TCR du kan läsa om i Bug Run-tidningen! Den andra en TCR ”original” – och det är en banbil som räcker långt! Plus Golf GTI Clubsport. De tre bilarna körs av racingförare, så de kan bjuda dig på en riktig ruggig tur på banan.

Medåkningen är samtidigt som den öppna bankörningen. Det är tre pass lördag: kl 09.25 till 10.20, 10.40 till 11.20 och 12.40 till 13.40. Söndag har du chans kl 09.00 till 10.00.

Ställ dig bara i kö precis utanför Informationen i NGK-huset, så får du låna hjälm och handskar innan vi spänner fast dig. Yiihaa!

Lördagskvällens sköna cruising

På lördagskvällen 8 juni är det igen dags för en av de skönaste stunderna på Bug Run: lördagscruising på banan!

Som upptakt till kvällen på campingarna får vi en chans att se alla grymma bilar rulla längs hela banan. Vi samlas med bilarna vid scenen på Kurvancampingen kl 18 och så rullar den lååånga paraden ut därifrån.

Två saker att tänka på, bara: 0 promille gäller för föraren, precis som på vanlig väg. Och snälla, skjut INTE ut konfetti så att det kan blåsa bort till strippen! Strippen är ju preppad med klister, så allt fastnar där och förstör enormt för dragracingteamen. Och vi vill ju se nya rekordtider på söndagen, eller hur!

Läs årets Bug Run e-Magasin

Årets Bug Run magasin har skickats till många svenska Volkswagenägare. Det kommer också att delas ut på Mantorp Park.

Här hittar du nyheterna inför årets träffar, reportage om superrenoveringar och om hur en sprillans ny GTI TCR har vässats ytterligare – och den bilen kan du få åka med i på Bug Run. Vi rapporterar också från fabriken där nya T-Cross tillverkas, om teamet som varit mest vinstrikt på dragstrippen och mycket mer läsning.

Klicka på bilden, så hittar du det blädderbara e-magasinet:

 

 

BUG RUN 2015 OFFICIAL MOVIE

BUG RUN 2015 TEASER

BUG RUN 2014 OFFICIAL MOVIE 1

BUG RUN 2014 OFFICIAL MOVIE 2

BUG RUN 2013 THE OFFICIAL 30TH ANNIVERSARY MOVIE

BUG RUN 2012 THE OFFICIAL MOVIE

Ett par smakprov på hur det ser ut på Bug Run. Skön stämning, eller hur?!

/Bugrunners

Reservation för ändringar.

Information

Nordens största VW-träffar, av entusiaster, för entusiaster!

Bug Run Picknick välkomnar Volkswagenmodeller från alla år.

Bug Run är den Stora träffen, öppen för alla VW från 1949–2018.

Bug Run Classic arrangeras för nionde året och Aircooled Only gäller här.

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Följ oss på Instagram!