BUG RUN PÅ MANTORP PARK 5-6-7 JUNI!

Bug Run en superträff 2014

I takt med att vårsolen ökar värmen stiger också förväntan inför årets jätteträff 5-6-7 juni. Var då? På Mantorp Park, förstås, som vanligt!
Vi kollar in vad som hände förra året.

Anläggningen öppnade redan på torsdagskvällen för att dra nytta av den lediga nationaldagen på fredagen. Torsdag lunch var det som alltid långa köer på parkeringen med glada och fest­sugna människor i alla åldrar, som kunde njuta av många fina bilar och god stämning över nationsgränserna – faktiskt ett evenemang i sig.
På Bug Run utnyttjas den stora motorbanan Mantorp till sitt yttersta. Under fredagen fylldes racingbanan hela eftermiddagen med deltagarnas egen bankörning på STCC-banan, en unik möjlighet att sträcka ut. På kvällen var det många tält och husvagnar på alla campingar på Mantorpbanan och bilarna fortsatte att rulla in hela natten.
Bankörningen fortsatte sedan större delen av lördagen, då VW Club Sweden också arrangerade manöverprov på konbana och det var också populärt och gratis effekttest på rullande landsväg. Sist under lördagseftermiddagen öppnade Mantorpstrippen för dem som ville testa dragracing och läktarna var fyllda. Det var den stund under helgen som hade den absolut högsta pulsen. Som final på körningen firades Volkswagen Golf 40 år med en mäktig parad med bilar från praktiskt taget alla tillverkningsår. Hyllningen från deltagarna blev helt enastående och ett minne för livet.
Söndagen startade tidigt i sol med ett myller av aktiviteter. Helgens huvudattraktion var söndagens stora utställning, där en internationell expertjury från olika VW-klubbar korade Skandinavens finaste folkvagnar.
Söndagseftermiddagens Bugsprint-tävling bjöd på ett par riktigt täta race innan helgen avslutades med tårta och den stora prisutdelningen.

BUG RUN 2013 THE OFFICIAL 30TH ANNIVERSARY MOVIE

BUG RUN 2012 THE OFFICIAL MOVIE

Ett par smakprov på hur det ser ut på Bug Run. Skön stämning, eller hur?!

/Bugrunners

Reservation för ändringar.