Custom Motor Show 2024

Besök oss på Custom Motor Show 2024

Custom Motor Show är en mässa för hela familjen med utställnning, tävlingar och spektakulära utomhusshower. I de fyra hallarna på Elmia finns 300 olika företag och klubbar samt ett stort antal utställningsfordon att se.

Nedan kan du läsa mer om bilarna som finns i vår monter B03:42 på Custom Motor Show 2024, Elmia i Jönköping. Köp din biljett här.

Onsdag kväll: montern är klar och redo för bilarna!

Bilarna i montern

Foto: Lars Jonsson

Foto: Lars Jonsson

Först Johan Grapes tidiga looker

Här kommer vi att presentera de bilar som du kan se på Custom Motor Show på Elmia i påsk. Vi börjar med en VW typ 1 1957, som är en av Sveriges tidigare VW cal lookers. Den kallas ”Televerkaren” med hänvisning till lacken. Det är en riktig tidskapsel, så här såg de coolaste VW-byggena ut i mitten av 1980-talet, när den här bilen byggdes. Bilen är helt i plåt och byggd av Johan Grape, som startade Bug Run och den kommer att visas på Custom Motor Show på Elmia i påsk, i Bug Run-montern B03:42.

Ägare: Johan Grape, Linköping.

VW typ 1 på 1835 cc, uppskattad effekt 110 hk. Hemmablandad orange lack. Maxtonade rutor. Grafik Jan Richter. Inredning Robert Gustavsson. Hi-techdelar Johan Grape.

Foto: Michael Andersson

Foto: Michael Andersson

… sedan Micke Anderssons nutida looker

VW typ 1 1966, en modern ratbug efter nutidens smak. Superlåg med hjälp av länkpinneframvagn med dropspindlar och kortad framvagn, bakvagn med luftbälgar. Det här är ett projekt som pågått i drygt tolv år och det finns fortfarande många idéer om hur den kan utvecklas. Den kommer att visas på Custom Motor Show på Elmia i påsk, i Bug Run-montern B03:42.

Ägare: Michael Andersson, Gamleby.

VW typ 1 med 1600 cc AS-motor, uppskattad effekt 55 hk. Lackad i beige med ljusblå detaljer, eftermonterat blått soltak från 1962-63. Luftfjädring från Limebug. Fälgar Empi BTR-kopior 4,5 tum fram, 6,5 tum bak.

Foto: Mathias Fahlke

Den tredje bilen i montern är Peter Ludwigs vintage 1954

VW 1200 117 soltak Vintage Speed 1954. Renoverad sedan 2017 från ett vrak utan inredning till en standard som är högre än ny. Målet har varit att bilen ska kännas som en Porsche 550 från 1950-talet. Den har varit krockskadad och mycket har bytts ut till handgjorda delar.
Bilen blev utsedd till Top 20 av juryn på Air Mighty Show i Holland 16-17 september 2023. Den visas på Custom Motor Show på Elmia i påsk, i Bug Run-montern B03:42.

Ägare: Peter Ludwig, Vallentuna.

Lars Asp påbörjade restaureringen 2019 och bytte ut hela fronten på grund av krockskador. Under de senaste två åren har Fahlke Classic Cars i Åmål slutfört plåtjobbet och resten av restaureringen till en extremt hög standard. Lack Porsche 356 1954/55 Jade Green av KM Lack Åmål. Alla kromade delar är NOS eller omkromade, nytt gummi överallt. Fälgar Porsche 356 4,5, däck 145/15 och 165/15. Motor och växellåda är renoverade av Hans Landelius.

 

Foto: Lena Grape

Den fjärde bilen är typisk för ett viktigt inslag på Bug Run

Dragracing har alltid varit en av grundstenarna i Bug Run, därför har träffen under 40 år arrangerats på Mantorp Park. Här en känd VW typ 1 1968, välkänd racebil för strippen från Team Kondic, en av två i samma färg från teamet. Bilen har gjort ca 130 starter och motorn är körd under fem säsonger utan att öppnas eller renoveras. En verkligt pålitlig set-up, alltså. Den visas på Custom Motor Show på Elmia i påsk, i Bug Run-montern B03:42.

Ägare: Ranko Kondic, Linköping.

Motor 2332 cc, effekt ca 245 hk. Motorblock Autolinea, vevaxel 84 mm, cylindrar borrade 94 mm, Raptor kamaxel som är specialbyggd av Johannes Persson på JPM Motorsport Sweden. Toppar CB Ultra Wedge, ventilstorlek 46×37,5 = titanventiler och retainers, insug matchportade med toppar. Weber 51 förgasare med JPM Raptor venturis, tändning MSD Digital 6AL. Dogbox växellåda, där man växlar utan koppla. Bränsle Sunoco 260 GT Plus 110 octane. Vikt på bilen ca 620 kg med förare. Bästa tid (hittills!) 10,88 sek på 402 meter.

Minibussen – en riktig pärla

Här kommer till sist en riktig goding till Bug Run-montern B03:42 på Custom Motor Show på Elmia i påsk: en minibuss!

Den är byggd av Henrik Jensen & Patrik Törngren 2024, med kaross i glasfiber från Jocar/Åbergs Glasfiberkarosser. Måtten är ca 180 cm lång, 70 cm bred och 80 cm hög. Vikt ungefär 80 kg.

Under karossen hittar vi en ombyggd 125cc mini ATV, automatväxlad med back, elstart, tuta och larm. Hjulen kommer från OTK Go-kart, den har 3D-printade navkapslar och backspeglar. Utöver det fungerande halv- och helljus, baklampor, bromsljus och blinkers. En riktig drömbil, för den som är i rätt storlek själv!

Translate »